VEDELLA AMB BOLETS

 




Aquesta és una recepta d'un llibre escrit en primera edició  al 1894. M'agrada molt cercar receptes diferents i provar de cuinar coses noves i si són receptes anitgues dels nostres avis o besavis encara me fa més gràcia. He fet una modificació en els ingredients ja que posava que s'havia d'emprar seu de porc o mantega de vaca i jo he emprat oli d'oliva i també he emprat els bolets en conserva i no naturals. Per a quatre persones necessitam:
  • 4 bistecs de vedella
  • 1 ceba
  • 3 cullerades de farina
  • 1/2 l de caldo de verdures
  • 1 pot de vidre de mescla de bolets en conserva
  • Julivert sec 
A una paella posam oli d'oliva i hi passam els bistecs (Com els que vaig emprar eren molt grossos els vaig tallar per la meitat). Quan estàn un poc dorats els treim i els decantam i al mateix oli sofregim la ceba tallada en juliana . Quan la ceba està cuita també la treim a part i li tiram les tres cullerades de farina a la paella. Ben remenam amb les varilles i li tiram es caldo de verdures (com si fessim una beixamel). Quan la salsa comença a lligar li posam tots els ingredients junts: els bistecs, la ceba i els bolets. Ho deixam coure "xup-xup" uns 30 minuts. Si veim que espessa molt li podem afegir aigu. Quan servim els plats empolvorem amb el julivert sec per damunt.

Comentaris