TORTADA D'AMETLLA

 Avui he aprofitat el dia de la mare per fer aquesta tortada típica de Menorca. Necessitam:

  • 400 gr de farina d'ametlla
  • 400 gr de pata
  • 400 gr de sucre
  • 1 llimona rallada
  • 1 cullerada de canyella
Per la cobertura:
  • 4 vermells d'ous
  • 150 ml d'aigu
  • 75 gr de sucre
  • Cicreres confitades
  • Crocanti d'ametlles
  • Merenga
Es posa a bullir la patata i mentre es va mesclant l'ametlla amb la ralladura de la llimona i la cullerada de canyella. Mesclam també els vermells dels ous amb el sucre i la patata (refredada i passada pel passa puré). Les clares es monten. Després anam mesclant la farina d'ametlla amb els ous i la patata i finalment amb les clares muntades. Ho enfornam a 180 graus uns 25 minuts. Per la cobertura he fet "yema" cremada. Es posen els ous junt amb el sucre i l'aigua a foc lent. Quan bulli ho llevam del foc i ho deixam refredar tapat amb paper film. Fimalment feim una merega i muntam la tortada com més ens agradi. Jo aquesta vegada l'he fet com les típiques tortades d'aniversari.  


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada