Avui he aprofitat el dia de la mare per fer aquesta tortada típica de Menorca. Necessitam:
- 400 gr de farina d'ametlla
- 400 gr de pata
- 400 gr de sucre
- 1 llimona rallada
- 1 cullerada de canyella
Per la cobertura:
- 4 vermells d'ous
- 150 ml d'aigu
- 75 gr de sucre
- Cicreres confitades
- Crocanti d'ametlles
- Merenga
Es posa a bullir la patata i mentre es va mesclant l'ametlla amb la ralladura de la llimona i la cullerada de canyella. Mesclam també els vermells dels ous amb el sucre i la patata (refredada i passada pel passa puré). Les clares es monten. Després anam mesclant la farina d'ametlla amb els ous i la patata i finalment amb les clares muntades. Ho enfornam a 180 graus uns 25 minuts. Per la cobertura he fet "yema" cremada. Es posen els ous junt amb el sucre i l'aigua a foc lent. Quan bulli ho llevam del foc i ho deixam refredar tapat amb paper film. Fimalment feim una merega i muntam la tortada com més ens agradi. Jo aquesta vegada l'he fet com les típiques tortades d'aniversari.
Bonisima
ResponElimina;-)
ResponElimina