FIDEUADA DE PEIX

 


El que me va cridar l'atenció d'aquesta recepta va ser posar sobrassada al sofrit per fer la caldera de peix. Queden molt gustos!. Per a quatre persones necessitam:
  • 1 ceba
  • 1 pebre verd
  • 2 tomàtics
  • 1 nyora
  • Sobrassada (un trosset petit)
  • Ossos de rap i espines de peix (jo he emprat el cap i les espines d'un salmó)
  • 1 sípa grossa
  • 200 gr de rap
  • 200 gr de chirlas
  • 400gr de fideus gruixats dels que tenen forat
  • 1 litre  aproximadament d'igua per fer la caldera de peix
  • 1 all
  • Jullivert
  • Oli d'oliva
  • Sal
Primer ,dins una cassola, feim un sofrit amb la ceba , el pebre verd, la nyora, els tomàtics i la sobrassada. Quan el tenim li afegim les espines  del peix i els ossos de rap i el litre d'aigu. Deixam que la caldera es vagi fent. Mentre tallam el rap i la sípia a trossets i ho posam coure al tià o paella que haguem d'emprar per fer la fideuada. Quan tenim el peix i la sípia cuita li afegim les chirles i esperam a que s'obrin. Finalment tiram els fideus al tià i la caldera que havíem fet (colada) i ho deixam coure uns 7 minuts. Quan estigui a punt d'apagar el foc li tiram una picada d'all i julivert per damunt.






Comentaris