PILOTES AMB SALSA D'AMETLLES

 


L'avi tenia una recepta de salsa d'ametlles i avui l'he fet per primera vegada i l'he emprat per fer unes pilotes. Necessitam:

Per les pilotes:

  • 1/2 kilo de carn picada mesclada de porc i de vadella
  • 1 all
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre negre
  • Farina
  • Oli per fregir
Tallam l'all i el julivert molt petit i ho mesclam amb la carn picada amb sal i pebre negre.  Quan ho tenim ben mesclat,  feim les pilotes, les passam de farina i les fregim  (jo he emprat oli de girasol).

Per la salsa d'ametlles:
  • Dues llesques de pa de pagès 
  • 3 alls
  • 1 ou
  • Ametlles torrades
Posam a bullir l'ou i mentre fregim el pa i els alls. Quan el pa està fregit, el posam en remull amb aigu.  En tost de picar-ho en un morter com diu la recepta, jo ho he posat tot al got americà. Posam el pa, els alls l'ou dur i les ametlles i ho trituram tot junt. Com que ha quedat un poc espesa, li he afegit un poc de brou de pollastre. Quan està feta, se li tira a les pilotes. Aquesta salsa dona molt de joc, es pot fer amb pit de pollastre, amb bistec de vadella....


Comentaris