BUNYOLS DE MONYACO DE S'ÀVIA LINA

 


Aquests són els bunyols que cada any fa la meva sogre per Tots Sants i ens agraden molt. Necessitam:

  • 300gr de farina
  • 300gr de monyaco
  • Llevat de panaderia
  • 100gr de sucre
  • 2 ous
Primer de tot posam el monyaco al forn uns 45 minuts fins que veim que està ben cuit. Després posam el llevat a fondre amb un poc d'aigu teba. Quan tenim el monyaco cuit i pelat, l'aixafam amb una forquilla i li posam el sucre i els dos ous. Quan ho tenim ben mesclat, feim un forat enmig de la farina i li posam la mescla anterior més el llevat que havíem fus. Ho ben amassam i deixam tovar la massa una hora i  mitja més o manco.  Quan la pasta ha tovat, posam oli (jo he posat de girasol) a una paella i quan estigui ben calent li anam tirant els bunyols que haurem fet donant forma a la pasta agafant una bolleta de pasta i fent-li un forat enmig. Aquesta pasta se m'ha aferrat molt a les mans. Per evitar que s'ens enganxi molt  convé banyar-nos les mans amb oli abans de fer els bunyols. Han de coure poca estona, es fan molt ràpid, pel color sabrem que ja estan cuits. No convé fer-los massa grossos perquè dins l'oli encara creiixen una mica. Després els servim amb mel o amb sucre.

Comentaris