PROFITEROLS


Amb aquestes quantitats surten 20 profiterols. L'únic que he modificat de la recepta és la quantitat de sal ja que algunes altres vegades que l'hem fet tiraven a salats. Necessitam:

  • 100gr de farina
  • 50 gr de seu
  • 3 ous
  • 1 tassa i mitja (de cafè) d'aigu. En aquest cas equival a 150ml.
  • 1 pisqueta de sal
Posam l'aigu, el seu i la pisqueta de sal al foc. Quan bull li tiram la farina i es ben remena amb una cullera de llenya. Ho retiram del foc i ho deixam refredar una mica. Després li anam afegint els ous de un en un remenant molt. Aquesta part costa una mica ja que s'ha de remenar molt per poder integrar els ous a la pasta. Sembla que no ha de lligar mai però ho fa. Quan tenim la pasta ben lligada la posam a una màniga pastissera i feim muntets petits damunt la llauna del forn. S'han de col·locar bastant separats perquè dins el forn creixen. Es couen 15 minuts a 180 graus. Jo els he emplenat de crema però cada un ho pot fer com més li agradi: nata, xocolati.... Per damunt li he posat un caramel·lo fet només amb sucre blanca. Es posa el sucre dins una paella i esperam que es fongui i torni de color dorat.Com no du aigu, aquest caramel·lo es pot remenar.

Comentaris