RAVIOLIS D'ESPINACS I BROSSAT

Duen un poc de feina però val la pena. Per a 4 persones necessitam:

  • 300gr de farina
  • 3 ous
  • 400 gr d'espinacs (congelats)
  • 200gr de brossat
  • 1 all
  • 1/2 porro
  • formatge vell rallat
Per fer la pasta feim un volcà damunt el marbre (en teoria no es fa damunt marbre perquè està massa fred però a ca meva li dóna es sol directe i no estava gens fred, més bé el contrari...) i li posam els tres ous en mig i simplement anam amassant. Perquè no estigui dura s'ha de treballar una estona la pasta. Després es deixa reposar 20 minuts envoltada de papaer film. Mentre posam a coure els espinacs (com eren congelats, ho he fet amb una vaporera al microones.) sofregim el mig porro i l'all a una paella. Quan els espinacs han estat cuits i el sofregit a punt ho he juntat tot i ho he tingut una estona més sofregint-se. Finalment, amb el foc ja apagat, li he posat el borssat. Fer fer els raviolis si no teniu màquina d'estendre pasta haureu de "fer braços" amb el corró. Feim dues plaques de pasta de igual tamany i en reservam una . Damunt anam fent muntets amb el farcit que hem preparat i ho tapam amb l'altre placa de pasta que havíem reservat. Quan està tapat sellam els costats dels muntets que hem fet i finalment tallam  al voltant de manera que ens quedin quadradets. Recordau a posar un poc de farina baix perquè no s'aferrin. Els bullim a una olla amb aigu un parell de minuts. No es posen a coure tots al mateix temps perquè si no s'aferren, millor fer-ho de 5 en 5 màxim. Els he servit amb un raxolí d'oli d'oliva verge (Pont Modorro oli de Menorca) i formatge vell rallat per damunt.

Comentaris