PANETS DE VIENA



Aquesta receta me fea especial curiositat i il·lusió  ja que mai havia vist un pa que dugués suc de taronja ni jerez, per tant la intriga de saber com queden era màxima!. Per si no sortien massa bé, ho he provat amb la meitat del que diu la recepta original. Ha estat un gran descobriment,han quedat molt esponjosos i boníssims i no sembla que duguin ni taronja ni jerez. La pròxima vegada faré el doble de quantiat. Necessitam:

  • 600 gr de farina
  • 25 gr de sucre
  • 25 gr de llevat de panaderia
  • El suc de mitja taronja
  • 50 gr de mantequilla
  • 1 ou (com era la metiat he aprofitat un ou que tenia de quica que són més petits)
  • 1/2 got de llet
  • 1 "dit" de jerez 
Fonem el llevat amb el mig gotet de llet teba. D'altra banda fonem un poquet la mantequilla i la mesclam amb es sucre i l'ou. Feim un forat en mig de la farina  i hi posam tots els ingredients: el llevat fus, la mescla de mantequilla, sucre i l'ou i també el "dit" de jerez més el suc de la mitja taronja. Es ben pasta i es deixa tovar 1 hora. Quan la pasta ja ha crescut feim els panets (jo els he fet redons) i els tornam deixar tovar uns 45 minuts. Abans d'enfornar-los els pintam de llet. Els posam al forn a 180 graus una mitja horeta (pel color ja anam veient si estan cuits).

Comentaris