La pasta per fer les formatjades ens serveix també per fer flaons, rubiols, crespells i agulles de sobrassada. Antigament es cuinava molt amb seu però es pot baratar perfectament per oli de girasol.
- 1 kilo de farina
- 300 gr de seu o d'oli
- 50 gr de llevat de panaderia
- llet "sa que agafi"
Es fa un volcà amb la farina i dintre s'hi posa el llevat fus prèviament amb llet teba. Se li afegeix l'oli i es pasta fins que quedi una massa no molt molleta. Si fa falta perquè queda massa dura, se li va afegint llet o aigua. Per emplenar les formatjades necessitam:
- carn magre de porc tallada a bocins petits
- sobrassada
- xulla tallada a bocins petits
- safrà
Amb un moltllo especial per a fer formatjades anam omplint amb els ingredient del farcit. Una vegada les tinguem tapades i a punt d'enfornar els feim un parell de forats amb una forquilla i les pintam d'ou. Per fer les agulles estiram la pasta i posam sobrassada a la base i enrollam. També les piquem amb la forquilla i les pintam d'ou. Enfornem a 180 graus i pel color veurem quan estàn llestes. Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada