ENSAÏMADA MALLORQUINA


Sé que es pròxim dia me pot quedar més guapa. No sé si es concu Joan, que és un expert en fer-la per Sant Jaume, me donaria l'aprovat!. Només he fet la meitat de quantitat i així i tot ha sortit una ensaïmada ben grossa. He de dir que ha sortit molt bona però, més que una ensaïmada mallorquina, sembla més una coca bamba. Necessitam:
  • 1/2 quilo de farina
  • 170 ge de sucre
  • 100 gr de seu
  • 65 gr de patata 
  • 25 gr de llevat de panaderia
  • 3 ous
  • 1 got d'aigu
Bullim la patata i mentre mesclam els ous amb el sucre i el seu (en reservam un poc per posar damunt quan estigui a punt d'enfornar). Quan la patata està cuita ho mesclam amb la mescal de sucre, ous i seu. Fonem el llevat amb un got de l'aigu de bullir la patata. Feim un forat en mig de la farina i anam pastant tot junt. Jo he deixat tovar la pasta dues hores però millor si li deixam més estona (unes 4 hores). Quan ja a tovat feim  "un xurro"i anam enrrollant donant forma de caragol. Hem de deixar separació entre les voltes del "caragol" ja que creix molt. Damunt li posam el seu que havíem reservat.




Comentaris